maanantai 17. joulukuuta 2012

Suunnitelmia ja viikon tavoitteita.

Tälle viikolle olen asettanut tavoitteita, joista aion pitää kiinni kynsin hampain! Vielä ei ole joulu, ensi viikolla sitten katsotaan, että miten vetkuillen mennään. Vähintään kolme kertaa olisi tarkoitus suunnistaa lenkille tai korvata lenkki crosstrainerilla. Aerobisen lisäksi lihaskunto pitää myös muistaa eli kaksi kotitreeniä, jotka ystäväni on minulle suunnitellut tai mahdollisesti korvaan toisen kerran huomenna Bodypump-tunnilla, riippuen jumppaystävän voinnista. Niin ja puolen kilon painonpudotuksen olen myös kirjannut tavoitteeksi pieneen mustaan kirjaseeni, josta kerron enemmän tässä joku päivä.

Ajattelin ottaa tuohon vieressä olevalle salille kymppikertakortin. Olisi mukava jos saisi itsestään irti kerran viikossa tai miksei kaksikin, käydä jumppailemassa ja nauttimassa siitä omasta ajasta, jota ainakaan tällä äidillä ei liiaksi ole. Tänä syksynä minulla oli kolmen kuukauden ajan kuukausikortti eräälle toiselle salille mutta ei se oikein ottanut tuulta alleen. Jonkun aikaa kävin todella aktiivisesti, jossain vaiheessa kerrat vaan vähenivät ja loppu mentiin melko satunnaisilla jumpilla. Tunsin aika suurta syyllisyyttä kun en mennyt syystä tai toisesta, koska kortti oli kuitenkin hintava. Ja kun paha mieli oli saatu jumppailun (tai sen puutteen) vuoksi, tuntui lähteminen joka kerta vain vaikeammalta. Ehkä suurin ongelma oli treenikaverin puute. Seuraavaksi ongelmaksi muotoutui talven tulo ja autoilun pelottavuus. Aina oli myös kiire eikä salille muka ehtinyt kun ryhmäliikunnat olivat vain tiettyyn aikaan. (Joo joo, tekosyitä ovat, mutta kuitenkin!) Käyn ensin toki ilmaisen tutustumiskäynnin ja teen vasta sitten päätöksen mutta tällä hetkellä tuntuu vahvasti sille, että aloitan ensi vuoden kymppikertakortti taskussa. Tuo suunnittelemani sali saa pisteitä seuraavista syistä:

  1. Treenikaveri! Hän myös ohjaa ryhmäliikuntatunteja kyseisellä salilla, joten varmasti osaa myös neuvoa minua tarvittaessa.
  2. Etäisyys: Sali on kävelymatkan päässä, autoilu ei olisi este. (Okei, ei se toinenkaan sali juurikaan ole kauempana mutta itsepä opetin itseni laiskaksi kun ensimmäisen kerran sinne autolla kurvasin.)
  3. 10x kortti: Ei syyllisyyttä siitä, että rahat menevät hukkaan. Ehdin varmasti käyttää kaikki kymmenen kertaa ennen kuin kortti menee umpeen, kai se on 3kuukautta mitä tuollaiset ovat voimassa?
  4. Motivaatio: Se on noussut aivan uusiin ulottuvuuksiin, joten ei pitäisi siitä jäädä kiinni!
  5. Bonuksena vaihtelu: Tällä jumppafirmalla on kaksi kuntosalia, toinen naisille ja toinen unisex. Ymmärtääkseni tuolla kortilla saa käydä kummassa lystää. Tuo lähempänä oleva sali on unisex mutta ehkä naisten salilla voisi käydä joskus katsastamassa jumppatilanteita ja varsinkin se salipuoli saattaisi olla helpommin lähestyttävissä siellä... 

Tietenkin miinuksena on se, että olen jumppahiiri, nautin ryhmäliikunnoista, jotka ovat aikataulutettuja ja taas pitäisi suoriutua oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Haaveilen myös, että oppisin käymään salin puolella treenaamassa mutta en aio luoda itselleni paineita, jos ja kun kortin hommaan, ovat kaikki kymmenen kertaa pyhitetty jumppatunneille ellen sitten keksi jossain vaiheessa mennä salin puolelle.

Näillä mietteillä täytyy jumppaystävälle toivottaa paljon paranemista, jotta huomenna ei olisi flunssainen olo ;)

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti ois jumppakaveri terveenä, mahtavaa että siellä on joku joka voi sua neuvoa tarvittaessa! Pakko myöntää että itelleki sellainen kaveri kelpais :) Muutenki suunnitelmat kuulostaa hyvältä :)

    PS: kommentointi helpottus huomattavasti jos ottasit pois ton missä pitää vahvistaa ettei oo robotti :D Ne sanat on niiiiiiin sekasia ettei meinaa selvää saada :D

    VastaaPoista
  2. Eihän sitä koskaan tiiä mitkä robotit mulle kirjoittelee ;) Tämän hetken tiedon mukaan ollaan kyllä kovasti menossa pumppiin, jes!

    VastaaPoista